Quad lock vs SP connect - Wat is de beste keus?

Quad lock vs SP connect - Wat is de beste keus?

Welkom bij de ultieme showdown tussen twee motortelefoonhouders die jouw rijervaring naar een hoger niveau tillen! In de ene hoek hebben we de Quadlock, bekend om zijn unieke design en betrouwbaarheid. Aan de andere kant staat de beruchte SP Connect, een no-nonsense houder met stevigheid als zijn troef dankzij zijn volledig aluminium behuizing. In dit blog gaan we het hebben over de PRO’s en Con’s van beide telefoonhouders zodat jij makkelijker de keuze kan maken. Spoiler alert: het zijn allebei Tophouders.

SP connect stuur mount

De SP Connect Moto Mount Pro is een handige en zeer duurzame oplossing om uw smartphone aan het stuur te bevestigen. Dankzij de meegeleverde extra ringen kan de Moto Mount Pro op vrijwel elk stuur worden gemonteerd, en de mogelijkheid tot 360° flexibele aanpassing zorgt ervoor dat uw mobiele telefoon optimaal in uw gezichtsveld kan worden gepositioneerd.

 

 

SP connect anti vibratie module

SP Connect stelt dat het werkt naar een oplossing om potentiële schade aan je iPhone of Samsung telefoon te minimaliseren met de ontwikkeling van de Anti-Vibratie Module. In een onderzoek is voortgekomen dat deze module tot 60% van de trillingen die door de motorfiets worden gegenereerd kan opnemen, waardoor eventuele schade door trillingen wordt voorkomen. De Anti-Vibratie Module is compatibel met alle SP Connect-steunen met een standaard dempingskop en kan eenvoudig worden gemonteerd door de kop van de houder te vervangen.

SP connect Case

Een opmerking over de telefoonhouder en de integratie ervan met de vereiste iPhone-hoes: het doordachte ontwerp van het slot zorgt ervoor dat de hoes overwegend glad aanvoelt. In vergelijking met andere montagesystemen die ik heb geprobeerd, bood het gebruik van mijn telefoon met deze houder aanzienlijk meer comfort. Om de telefoon stevig op de houder te vergrendelen, hoef je alleen maar de twee lipjes op de houder in de hoes te schuiven en de telefoon 90° te draaien. Ik heb echter twee kleine opmerkingen over de hoes. Ten eerste is deze enigszins glad, en ik had liever gezien dat deze van een materiaal met meer grip was gemaakt of een licht gestructureerd oppervlak had. Ten tweede merkte ik op dat een van mijn draadloze opladers nu wat kieskeuriger is over de plaatsing van de telefoon vanwege de nieuwe, dikkere achterkant van de behuizing.

Laten we het nu hebben over de Quadlock

Quad lock Case

Het is te zien dat de hoesjes van Quadlock ontworpen zijn om je telefoon te beschermen tegen valschade. We hebben uitgebreide valtests met een iphone 13 die omhelsd is door de quadlock case. Wat op valt is dat de telefoon volledig intact is gebleven en de behuizing slechts enkele kleine gebruikssporen heeft opgelopen, ondanks het vallen vanaf verschillende hoogtes op diverse oppervlakken, waaronder, maar niet beperkt tot: stoeptegel, aarde, houtenvloer, mijn voet en een trap met een tapijtje erop.

De meest indrukwekkende valtest die ik ermee heb uitgevoerd, dateert van een paar jaar geleden toen ik betrokken was bij een crash met mijn Yamaha MT 07. Zowel de motorfiets als ikzelf gleden over een lange en vooral gladde afstand over de weg. Mijn motor, armen en benen raakten bekrast, mijn jas was nogal kapot gescheurd, en mijn titanium Akrapovic demper kon ik ook weggooien. Ondanks dat er een dikke kras op de hoek van mijn Quad Lock-hoesje zat, is mijn telefoon stevig aan de houder bevestigd en vertoonde de telefoon zelf slechts een uiterst klein krasje op het scherm. Gezien de schaal van het ongeluk en de afstand waarover ik heb gegleden, had ik aanzienlijk ergere schade verwacht.

Quadlock stuur bevestiging

De belangrijkste schakel die het Quad Lock-systeem effectief maakt, is zonder twijfel de stuurbevestiging. Zonder deze bevestiging verandert het simpelweg in een ietwat vreemd uitziende, omvangrijke hoes met een opvallende stervormige uitsparing aan de achterkant. Er zijn diverse bevestigingsmogelijkheden beschikbaar voor auto's, motorfietsen, bureaus en fietsen. Hoewel ik persoonlijk vooral gebruik heb gemaakt van de QuadLock-stuurbevestiging, die perfect op mijn motor past, blijkt dat alle beschikbare bevestigingen over het algemeen op een vergelijkbare wijze functioneren.

Een Quadlock telefoonhouder installeren gaat erg gemakkelijk. Ik denk dat iedereen die even kort de handleiding door leest er na 5-6 minuten uit is. Is het toch te onduidelijk? Bekijk dan onze handleiding waarin we het je uitleggen en het laten zien in een korte tutorial.

Quad lock antivibratie module

Net als de SP connect antivibratie module heeft Quadlock ook zijn eigen variant hiervan. Wederom dempt deze rond de 60% van de trillingen die worden gegenereerd door de motor waardoor je telefoon geen schade zal oplopen hierdoor.

SP connect vs Quad lock

In de vergelijking tussen SP Connect en Quad Lock blijken beide systemen uitstekende keuzes te zijn, met vergelijkbare kosten en indrukwekkende duurzaamheid. Het SP Connect-hoesje, iets dunner dan zijn tegenhanger van Quad Lock, wordt gewaardeerd door sommigen, terwijl anderen de voorkeur geven aan de iets dikkere Quad Lock-case. De SP Connect-houder, vervaardigd uit volledig aluminium, scoort hoog op duurzaamheid in vergelijking met de Quad Lock. Echter, de Quad Lock stuurbevestiging onderscheidt zich door de mogelijkheid om je telefoon eenvoudig een kwartslag te draaien, van verticaal naar horizontaal, een functie die ontbreekt bij de SP Connect, waarbij de hele houder gedemonteerd en gedraaid moet worden. Kortom, beide systemen hebben hun sterke punten en het uiteindelijke besluit hangt af van persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften.

Terug naar blog